vineri, 30 martie 2012

Cateva sfaturi pt. tati!

De obicei, cand barbatii aud ca vor deveni tati de fetite simt o oarecare dezamagire. Parca ar fi fost mai usor pentru ei daca era baiat. Dupa ce micuta vine pe lume, lucrurile iau o turnura neasteptata. Pur si simplu, nu-si mai incap in piele de mandrie. Iata o lista cu reguli esentiale, cu care taticii de fetite ar trebui sa fie la curent.

 1. Iubeste-i mama. Daca ii tratezi mama cu dragoste si respect, ea va sti, cand va creste, cum ar trebui sa se poarte un baiat cu ea. Instinctiv il va alege pe cel care se apropie cel mai mult de comportamentul tau.

 2. Fii mereu alaturi de fiica ta. Fetitele au nevoie de tatii lor, indiferent de varsta pe care o au. Nu conteaza cantitatea de timp petrecuta, ci calitatea. Mergi cu fetita ta la cursurile de balet, de inot sau orice altceva ii place ei sa faca. Ea trebuie sa stie ca „tati” e acolo, ca ii pasa.

3. Savureaza fiecare moment. Ieri umbla de-a busilea prin casa in scutece, azi e la scoala. Maine iti cere cheile de la masina, iar poimaine cineva o duce la altar. Viata trece mult prea repede ca sa nu te bucuri ACUM de fiecare clipa, alaturi de fiica ta. Vei arata caraghios in costum, jucandu-te de-a bau-bau-l prin casa. Dar n-ar fi pacat sa-i pierzi reactiile?

4. Ai grija de partea cui esti cand se va certa cu mama ei!

5. Invat-o despre bani! Nu e niciodata prea devreme ca fiica ta sa stie valoarea banilor. Oricum te va „falimenta” in adolescenta (http://www.sfatulparintilor.ro/articol/445/adolescenta-poate-cauza-traume-pe-viata) … Si la nunta!

6. Danseaza cu ea. Cu cat mai devreme cu atat mai bine. Chiar trebuie sa astepti pana la dansul miresei cu tatal ei?!

 7. Spune-i fetei tale ca e frumoasa. In fiecare zi, din nou si din nou. La un moment dat, un regizor sau vreo revista de frumusete vor incerca s-o convinga contrariul. Si n-ai vrea sa fie dezamagita.

8. Invat-o sa schimbe cauciucul. O pana n-ar trebui sa fi un motiv major de panica in viata ei, dar tu vei fi primul pe care il va suna in lacrimi prima data cand se va intampla asta.

 9. Las-o putin la volan. Isi va aduce mereu aminte ca tati a lasat-o sa conduca.

10. Spune-i tot timpul ca este la fel de desteapta precum un baiat.

11. Sa stie sa manance corect seminte nu-i va ajuta sa intre la un liceu bun, dar isi va aminti intotdeauna ca tu ai invatat-o!

 12. Poart-o pe umeri. E un moment magic tata-fiica. Si oricum e mai bine cand ea e mica, si tu inca ai spatele puternic.

 13. Este tot timpul cu ochii pe geam asteptandu-te acasa. Ai grija si nu intarzia!

14. Nu-i rata niciodata ziua de nastere. Probabil ca peste 10 ani nu-si va aduce aminte ce cadou i-ai dat, dar va tine minte sigur ca n-ai fost acolo.

15. Intre 3 si 6 ani te va cere in casatorie. Refuz-o cu blandete!

16. Ia-o in brate! Nimic nu este mai linistitor pentru o fetita care plange, decat caldura de la pieptul tatalui sau. Sa nu uiti niciodata asta.

17. Lasati-o sa stie ca poate veni acasa oricand. Indiferent de ce se intampla!

18. Nu uita niciodata. Va veni vremea cand ea isi va intinde aripile si va zbura, precum un fluture. Bucura-te cat poti de mult de stadiul de „omida”.

19. Scrie-i o scrisoare la fiecare aniversare si pastreaza-le. Da-i-le cand pleaca la liceu, cand devine mama la randul sau ori cand simti tu ca are nevoie de o incurajare din partea ta.

 20. Aceasta zi va veni. Poate mai devreme decat crezi. Poate mai tarziu. Dar niciodata nu vei fi pregatit. Trebuie doar sa accepti situatia si-ti va fi mai usor.

sursa: http://lifetoheryears.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi ceva!