joi, 17 martie 2011

despre relatii si atat.

De cand este lumea intre oameni au existat incompatibilitati deoarece suntem unici, avem personalitati si aspiratii diferite. De obicei aceasta problema se rezolva evitandu-i pe cei cu care ne simtim incompatibili, mai ales atunci cand realizam ca ne deosebim in multe privinte: mentalitate, principii de viata, educatie, preocupari etc.
Niciodata la un interviu pentru un job nu ti se va spune: “aici colegul de la tehnic e gay si ii place sa barfeasca tot ce misca” sau “salariului nu se da niciodata la timp” cu atat mai putin “toata lumea pleaca dupa 4 luni pentru nu-l mai suporta pe sef”. Cand agentul imobiliar iti prezinta apartamentul pentru care ai renuntat la atatea iesiri in oras mancand shaorma din doua in doua zile, va “uita” detalii minore precum scandalul vecinilor, sirenele care se aud constant sau cantatul cocosilor in fiecare dimineata. Inceputul nu contine niciodata butonul de fastforward, nici macar un preview a ce va fi… din pacate…

Intotdeuna, dupa inceputul fantasmagoric, plin de iluzii si dorinte, vine momentul: in care vrei sa rupi relatia recent inceputa, in care simti ca nicaieri nu te vei mai simti acasa, momentul in care vrei sa renunti, sa redevii somer full-time, dar cu potential :P
Acesta este momentul in care, cum s-ar spune, ori ploua, ori nu ploua. Adica fie ramai, fie pleci :) E greu sa stii ce decizie e potrivita. Pentru ca, indiferent de raspuns, nu vei sti niciodata cum ar fi fost pe celalalt drum. Instictul este cea mai buna arma. Ce-ti dicteaza inima… ce vrei tu.

Am discutat recent cu o persoana pe care o iubesc foarte mult. eu credeam ceva, ea credea altceva. Realitatea noastra nu era comuna. Dar la final, am descoperit ca defapt nici eu, nici persoana respectiva, nu doream ca relatia noastra sa se termine… ci doar sa mearga asa cum, fara sa stim, simteam.
In acelasi timp mi-am pus urmatoarea intrebare: cat timp trebuie sa treaca pentru ca tu sa simti ca mergi acasa, ca acela e jobul tau, ca apartii acelei relatii? Cat trebuie sa asteptam sa intelegem daca alegem da sau nu si, mai ales, cand stim ca ne place?

Frumusetea consta in a incerca ceva ce iti doresti cu adevarat. riscul ca… eventualele frustari, inerentele suferinte fac parte din viata de zi cu zi. Daca inca o mai iubesti arata-i! daca stii ca va fi un bun wedding planner da-i sansa sa se descopere… nu inchide usa pana nu ai facut curat…
Daca acasa pentru tine inseamna ea, spune-i sa te ia in brate. o poveste nu e frumoasa fara un punct culminant. Asa cum cu nimeni nu e perfect fara defecte.


p.s.sunt diferit pentru ca ma simt diferit!

Un comentariu:

  1. Cand iubesti, foloseste-ti sufletul, nu mintea.
    Nu-ti mai pune intrebari retorice.
    Nu exista perfectiune si nici defecte. "Imperfectiunile ne fac unici". Cacat. Nici tu nu crezi ce spui.

    RăspundețiȘtergere

Zi ceva!